top of page

Néhány a munkáink közül

Ennek az oldalnak a mottója "Akinek a szája jár, járjon a keze is ☝ !" Nekünk járt: csak 2023-ban több mint 100 alkalommal segítettünk az arra rászorulókon gipszcserével vagy javítással. Itt minden kép és videó saját készítésű vagy nekünk küldték, illetve megjelenésükhöz a képen szereplők minden esetben hozzájárultak, hogy más is tanulhasson a velük történtekből. (... igen volt aki nem járult hozzá, nincs ezzel semmi baj)

1.

2.

3.

5.

4.

6.

Lap teteje

Legfrissebb munkák vegyesen

gipszdoki-referencia-64.jpg
gipszdoki-referencia-61.jpg
gipszdoki-referencia-60.jpg
gipszdoki-referencia-63.jpg
gipszdoki-referencia-58.jpg
gipszdoki-referencia-65.jpg
gipszdoki-referencia-62.jpg

Elötte: "rossz" járás minta > miért baj?

gipszdoki-referencia-59.jpg

Utána: "természetesebb" járás minta > járósarokkal

gipszdoki-referencia-66.jpg
Anchor 1
Komfort

Járáskomfort növelése

Az oldalon többször, több helyen írunk arról, miért nem mindegy, hogy mennyire tudunk járni a gipsszünkkel. (Idevágó fejezetek: Hogy kell járni a gipsszel? A járótalp vagy járósarok a jobb?

gipszdoki-referencia-42.jpg
gipszdoki-referencia-57.jpg
gipszdoki-referencia-45.jpg
gipszdoki-referencia-51.jpg
gipszdoki-referencia-46.jpg

Elötte

Reggel megcsináltuk, pár óra múlva már mankó sem kellett, pedig előtte járni sem lehetett a gipsszel

gipszdoki-referencia-52.jpg

Elötte: "rossz" járás minta > miért baj?

gipszdoki-referencia-50.jpg

60 éves kor felett is jól működik a járósarok

gipszdoki-referencia-25b.jpg

Pár nap múlva már a kutyasétáltatás sem volt gond

gipszdoki-referencia-53.jpg
gipszdoki-referencia-48.jpg

Utána: "természetesebb" járás minta > miért fontos?

gipszdoki-referencia-40.jpg

Utána

gipszdoki-referencia-41.jpg
gipszdoki-referencia-36.jpg
gipszdoki-referencia-24.jpg

Elötte

Utána

gipszdoki-referencia-15.jpg
gipszdoki-referencia-22.jpg

Járósarok + sportcipő

= gördülékenyebb járás

gipszdoki-referencia-32.jpg

Levételre "sietve" :)

gipszdoki-referencia-11.jpg
OBSI cipő
Hagyomános > mű

Elrontott hagyományos járógipsz cseréje könnyítettre

Sajnos még 2023-ban is vannak (bőven) olyan kórházak, ahol még a hagyományos gipszet sem tudják rendesen feltenni. Leggyakoribb probléma, hogy a gipsz csámpás, spiccel, rossz helyen van rajta a gumi sarok. Nem vagy benne biztos, hogy rossz-e a gipszed? Ide kattints.

gipszdoki-referencia-57.jpg
gipszdoki-referencia-56.jpg
gipszdoki-referencia-51.jpg
gipszdoki-referencia-49.jpg
gipszdoki-referencia-48.jpg
gipszdoki-referencia-39.jpg
gipszdoki-referencia-45.jpg
gipszdoki-referencia-40.jpg
gipszdoki-referencia-37.jpg
gipszdoki-referencia-38.jpg
gipszdoki-referencia-36.jpg
gipszdoki-referencia-35.jpg
gipszdoki-referencia-27.jpg
gipszdoki-referencia-24.jpg
gipszdoki-referencia-15.jpg

Műanyag gipsz javítások és cserék

gipszdoki-referencia-54.jpg
gipszdoki-referencia-52.jpg
gipszdoki-referencia-53.jpg
gipszdoki-referencia-43.jpg
gipszdoki-referencia-47.jpg
gipszdoki-referencia-44.jpg
gipszdoki-referencia-41.jpg
magan-korhaz-b.jpg
gipszdoki-referencia-34.jpg
gipszdoki-referencia-23.jpg
gipszdoki-referencia-33.jpg
gipszdoki-referencia-21.jpg
gipszdoki-referencia-20.jpg
gipszdoki-referencia-18.jpg
gipszdoki-referencia-17.jpg
gipszdoki-referencia-13.jpg
gipszdoki-referencia-8a.jpg
Műanyag
Hagyományos

Hagyományos gipsz javítások és cserék

A Gipszdoki nem a pénzről szól. Mi senkit nem beszélünk rá a műanyag gipszre, sőt, aki kéri, annak nagyon szívesen teszünk fel hagyományos járógipszet is, mert legalább olyan jó, mint a könnyített és legalább ingyen van. Nem vagy benne biztos, hogy rossz-e a gipszed? Ide kattints.

gipszdoki-referencia-10.jpg
gipszdoki-referencia-32.jpg
gipszdoki-referencia-30.jpg
gipszdoki-referencia-28a.jpg
gipszdoki-referencia-26b.jpg
gipszdoki-referencia-16.jpg
gipszdoki-referencia-14.jpg
Rólunk

Rólunk mondták/írták

"...a lényeg, hogy nagyon szépen köszönöm a munkádat, köszönöm ezt a szuper gipszet! 
Szinte sajnáltam is, mikor a végén levágták. :)
Ég és föld volt a különbség a kórházban felrakott, és a Te gipszed között... Számszerűsítve kb pont 3 km/h. :) Csak hogy a számoknál maradjak; alaphangon 6-8 km-t gyalogoltam a gipszben napi szinten. Erre jött rá az, amit házon belül, illetve a kertben mászkáltam. (De azt ugye nem tudom úgy mérni.) Simán tudtam benne végezni a napi dolgaimat, ami a korábbi gipsszel kivitelezhetetlen volt. És képzeld, még kisebb kirándulásokra is el tudtam menni, így hála Neked, nem maradtam le az egész őszről. 
A legjobb az volt, hogy a felrakás utáni másnap már szinte úgy mentem, mint akinek nincs is semmi a lábán. A legnagyobb bókok azok voltak, mikor találkoztam egy-egy ismerőssel kutyasétáltatás közben, és már kb 10 perce sétáltunk együtt, mikor egyszercsak lenéztek és kiszúrták rajtam a gipszet: "Naháát, észre sem vettem, hogy gipsz van a lábadon, hát olyan szépen mész!"

"...Elég dinamikus vagyok, szeretek gyorsan és sokat közlekedni, futni, ezért is volt nagyon fontos számomra, hogy olyan járógipszem legyen, amivel viszonylag könnyen fogok tudni járni. Nyilván ez nem azt jelentette, hogy róttam Budapest utcáit, de a lakókörnyezetemben igen hamar kimentem és sétáltam, járógipsszel a lábamon. Először két mankóval. Majd egy idő után éreztem, hogy elég lesz az egy mankó is. Aztán a gipszlevétel előtti két héttel már mankó nélkül is sikerült helyet változtatnom. Másfél héttel a "szabadulás" előtt már az utcán is mankó nélkül sétáltam, pedig az elején azt gondoltam, soha nem fogok tudni úgy járni gipsszel, ahogy az egyik videódban a kutyasétáltatásos beteg tette. És mégis. :-) Hogy egy járógipsszel mennyi a sok séta, és mennyi a kevés, én nem tudom. Jómagam napi cirka 4 kilométereket tettem meg, igaz két részletben. Számomra ez is kevésnek tűnt. Biztos vagyok abban, hogy ha nem cseréled le a gipszem, nem tudtam volna ilyen "szabadon" közlekedni. Úgyhogy nagyon hálás vagyok a missziódért, és nagyon örülök, hogy rád találtam a neten, továbbá, hogy volt bátorságom a cserére... :-)

Amúgy a kórházban, amikor meglátták a gipszedet, a srác száján önkéntelenül is kiszaladt egy elismerő mondat kérdéssel egybekötve, miszerint: "milyen szép ez a gipsz, ki rakta fel?" Én pedig elmondtam, hogy te ("a gipszdoki"), amire aztán hallgatás jött feleletül... :-) majd közölte velem a rác, hogy ők is tudnak ám ilyet felrakni... erre érdemben nem is válaszoltam, majd megkérdezte, mennyibe került ez? Én megmondtam, de mivel erre is hallgatás volt a válasz, megkérdeztem, hogy ő ezt soknak találja-e? Mire elismerte, hogy egyáltalán nem sok, sőt, ők drágábbért rakják fel, mert ugye nem ilyen sarkat, hanem papucsot adnak hozzá, ami szerinte sokkal jobb... ki, miben hisz - nem volt célom meggyőzni őt az ellenkezőjéről. :-)
Tehát, még a kórházban is elismerően nyilatkoztak az általad feltett gipszről, és ugyanúgy nézett ki az utolsó nap is, ahogyan a felrakás napján (kivéve a fehér bélelő anyagot, mely kicsit beszürkült).
Szóval, nagyon hálás vagyok, nagyon köszönöm a profi munkádat!
"

"Szeretném, ha tudnád, hogy ez a gipsz egy megváltás a régi után, nagyon-nagyon köszönöm!!! ... 
... Napról-napra bátrabb vagyok, fogok én még járni is ezen, de addig is legalább már nem kényelmetlen. És tudom, hogy nem ez a lényeg, de annyira szééép!😍"

"Szia, isteni az új, lila gipszem! Kényelmes, puha és esztétikailag is szuper! Ha összeforrt a bokám sem fogom levenni. 😆
Nagyon köszönöm még egyszer."

"Küldök egy heti “elszámolást” a lépéseimmel, amit a gipszetekkel megtettem; nagyon kényelmes és azon túl hogy nem tudok vezetni vele (nem automata sebességváltós az autóm) semmiben nem korlátoz a gipsz. Dolgoztam stúdióban, filmforgatási szituációban, oktattam, műtermi munkát végeztem állva több órán keresztül (stb)… Nagyon jó állapotban van még, bár már pontosan három hete van rajtam."

Ha nem mi kapjuk, mi sem hisszük el :)

"Ma vágták le a gipszemet, amit te tettél fel, 4 hete. A dokinak felszaladt a szemöldöke, amikor azt mondtam, csak akkor vegyék le, ha tutira itt az ideje, mert olyan kényelmes... :D"

Facebookon írták:

"1 órán belül válaszolt Örs a kérdésemre (hétvégén!!), és nagyon alapos, átgondolt visszajelzést adott. Mindenkinek ajánlom, és ezúton is köszönöm a segítséget!"

... és ilyen emailt is kaptunk:

" Gondoltam írok, hogy sikeresen hazaértünk és sokkal könnyebb volt már most a feljutás a 3.emeletre.
Nagyon köszönöm a segítségedet. Ahol tudom, reklámozlak Titeket😊 Sokat jelent nagyon. Az ember ilyenkor szembesül csak igazán a dolgok valódiságával, az emberek igazi segítő szándékával🥰 "

... és még mindig járósarok pártiak vagyunk:

"...nem értem a kórházak miért eröltetik a szandált, amikor ezzel a sarokkal tényleg jobban tudok közlekedni. Köszönöm még egyszer!"

... és ilyen emailt is kaptunk:

" Nagyon örülök, hogy találkozhattam egy olyan emberrel, mint Te vagy. Nem azért, mert "olcsón megúsztuk", hanem azért, mert szerintem csoda, hogy vannak olyanok, akik önzetlenül segítenek. El is kezdtem gondolkodni, hogy én mit tudnék ugyanebben a formában csinálni. Kedvet kaptam az önzetlenséghez."

bottom of page